Vaše vprašanje

Vprašanja v zvezi z lesenimi terasami in zunanjo uporabo lesa lahko pošljete po elektronski pošti na naslov

prehod@prehod.si

ali ga zastavite v polju za komentar, ki se nahaja za zadnjim vprašanjem na tej strani.

Odgovor na vprašanje vam bomo sporočili po elektronski pošti oziroma nanj odgovorili v novem komentarju. Odgovore na najbolj zanimiva vprašanja pa momo objavili kot samostojni prispevek tudi na tem spletnem dnevniku.

Advertisements

12 thoughts on “Vaše vprašanje

 1. Ker imamo doma večjo količino akacije, me zanima, če jo popolnoma odsvetujete kot primeren les za gradnjo lesene terase? Lahko pričakujem velike probleme (zvijanje, pokanje…)? Je možna odprava morebitnih težav z termično obdelavo lesa? Kdaj takšen les sploh termično obdelamo, ga moramo najprej posušiti ali lahko še svežega. Že v naprej hvala za odgovore.

  • Les akacije je znan kot odporen les in primeren tudi za zunanjo uporabo. Žal z njegovo uporabo za izgradnjo lesenih teras nimam podatkov, tako da vam v zvezi s tem ne morem posredovati zanesljivih informacij.

 2. Kateri les bi priporočali, če je v vrtu (in na terasi) pogosto spuščen pes, ki zgrize marsikaj, seveda najraje les?

 3. Kakšen les je najprimernejši za izdelavo terase okrog bazena. Zanima me les, ki ni tik zaradi cene, ampak da je njegova kakovost taka, da se ne bo trstičil.
  Hvala in lep pozdrav

 4. Želimo izdelati leseno teraso na obstoječi betonski plošči ob hiši in jo podaljšati na vrt, kjer trenutno raste trava. Kako to lahko storimo?

 5. Ali lahko pojasnite kakovost termično obdelanih podnic iglavcev za terase. O tej vrsti podnic na spletni strani ni nobenih podatkov, na trgu pa je njihova ponudba mnogo obetajoča.

 6. Če želim položiti na terasi tik, ali mora biti tudi podkonstrukcija iz tikovine ali lahko uporabim iroko les?

 7. Imam eno leto položeno teraso iz bankiraja. Položena je plavajoče na letve iz lesa iroko. Ob hoji po terasi se pod skoraj po vsej površini vertikalno premika in tudi povzroča zvočne efekte. Izvedbo sem pri izvajalcu montaže reklamiral, vendar reklamacije noče upoštevati. Kaj lahko storim?

Vaše mnenje ali vprašanje:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s